Vår planet består av få Gamma verdens byer – Steder som synes å kombinere elementer av hele verden i sine radier og likeledes ha store påvirkninger på hvordan internasjonale samfunnet fungerer. De nevnte byene, samt Genève, Johannesburg, og München, blant andre, er en del av denne eksklusive klubben, og som gjør dem svært spektakulære stedene i å studere i utlandet.

Taipei, med sin status som «de facto hovedstad ‘av Taiwan, og den utbredt oppfatning at det er« Republikken Kinas sentrum av politikk, kommersielle, massemedia, utdanning og pop kultur, «er et spesielt godt valg. Ikke bare er det høyden av alt viktig for en god utdannelse, men det eksisterer i en dal i et subtropisk klima med en perfekt beliggenhet med Sindian River sør sitt, Keelung River på sitt nord, Danshuei River til vest sin, og Yangmingshan National Park avrunding ut resten. Det gjør for noen fantastiske skjønnhet midt i høykultur bybildet.

Vurderer hvordan bebygde og aktiv byen er (det har verdens høyeste bygning – Taipei 101) er det vanskelig å tro at regionen ble grunnlagt av Ketagalan stammer i 1709. Foreløpig er Taipei hjem til presidentkontoret, og er åsted for det meste av handlingen i Taiwans president kampanjer. I tillegg, mens noen av bygningene, hoteller, og selv togstasjoner i Taipei har den klassiske antikke orientalske appell til det, byens funksjoner som noe ut av fremtiden. Som et raskt eksempel, er deres subway system kjent som Taipei Rapid Transit System, og det tjener som tittel med sin imponerende teknologisk hastighet og effektivitet.

Den viktigste formen for transport for de mer enn 3 millioner innbyggere, er imidlertid alltid fasjonable scooter. Disse syklene stikker inn og ut av trafikk og pisk rett gjennom landskapet, fra de klassiske asiatiske bygningene til mammuten skyskrapere, og alt i mellom, blant annet de varme kildene som finnes på sidene av Seven Star Mountain i strålende Yangmingshan National Park.

Så har du noen gang tror at du vil høre Taipei lumped inn i den samme gruppen av byer som Roma og Barcelona? Du bør ha, fordi det er like viktig, like innflytelsesrike, og like spektakulært vakker og levende som disse byene. Hvis du ønsker en smak av Orienten, må du vurdere å studere i Taipei, Taiwan.

Reklamer