Utenlandsstudier sies å være veien til lykke. Man blir lykkelig av å studere i utlandet. Utenlandsstudenter er over gjennomsnittlig lykkelig. Det er statistikk. Og statistikk, er sannhet. Du kan se statistikken over utenlandsstudentenes lykkelighetsgrad på SSB.no om du ikke tror meg, men jeg sier deg, det er sant. Eller, det er det vil si, det er delvis sant. Det er nemlig ikke helt sant. Man blir ikke automatisk lykkelig av å studere i utlandet, men utenlandsstudier kan være en god begynnelse på en lykkeligere tilværelse. Her er noen gode grunner til å ta steget ut, og ta utenlandsstudier i utlandet!

Gøy

Dette er en viktig grunn. Utenlandsstudier er gøy. Det er veldig gøy å oppleve nye kulturer, og møte nye mennesker. Det er faktisk kjempe gøy. Studerer du i utlandet får du gjort dette. Du får møtt en ny kultur, og du får blitt kjent med mange spennende folk. Utenlandsstudier er også noe mer enn å bare studere i utlandet.

Bra for karrieren

Utenlandsstudier er en kjempefin mulighet til å gjøre noe som gjør deg lykkelig, og som er smart for karrieren din. Studerer du i utlandet vil du nemlig statistisk sett være mer attraktiv på arbeidsmarkedet etter du har kommet hjem, enn de som har studert i Norge. Det er helt sant!

Dannelsesreise

Utenlandsstudier er noe mer enn bare fest og moro og karrieresmart. Det er også en dannelsereise. Det er en mulighet for deg til å utvikle deg selv, og oppdage nye sider ved deg selv som du kanskje ikke visste at du hadde. Utenlandsstudier er en flott anledning til å finne ut hva du vil med livet ditt. Du trenger så klart ikke å studere i utlandet for å starte en sånn tenkeprosess, men du får mer input og mer ting å reflektere rundt, som kan gjøre det lettere å finne din vei i livet.

Spennende

Utenlandsstudier er veldig spennende. Du kan klatre i trær med aper i Peru, eller du kan svømme med hvalene i Argentina. Mulighetene er mange. Du kan som nordmann mer eller mindre studere i hele verden. Det er svært få land som ikke lar deg studere i deres land når du har norsk pass. Alt fra Korea til Argentina til Sør-Afrika er mulig å studere i.

Reklamer